Дистанционная олимпиада 10 класс английский язык

Дистанционная олимпиада проходила в ноябре 2013 года, в ней приняло участие 7524 участников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 188 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям учеников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 10 класса и во внеурочной деятельности.

Представленный тестовый комплект помогают проверить не только знания учебного материала, но и актуализировать знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит правильные ответы и критерии оценивания.

1. Choose:

I wanted to squeeze _______________ the girls, but they sat too close so I had to sit ____________ them.

  • А) among/across
  • Б) between/beside
  • В) by/with

2. Choose:

She called me several times ___ my exam.

  • А) during
  • Б) considering
  • В) following

3. What tenses are the following sentences?


The people had not been warned by the coastguards.

  • А) Present Perfect
  • Б) Simple Past
  • В) Simple Present
  • Г) Past Perfect

4. Choose the correct form of the word:

________ lesson is English.

  • А) the next
  • Б) the nearest
  • В) the nearer

5. Choose the correct form of the word:

Her hair is ___________ than blond.

  • А) red
  • Б) redder
  • В) more red

6. Choose the correct form of the word:

Mine is _________ car on the block.

  • А) the eldest
  • Б) older
  • В) the oldest

7. Choose:

She indeed takes ___ her mother. They look just the same!

  • А) up
  • Б) for
  • В) after

8. What is the comparative of “likely”?

  • А) likelyer
  • Б) likelier
  • В) more likely

9. Which is correct?

  • А)
    a) I mix up those words all the time.
  • Б)
    b) I mix those words up all the time.
  • В) c) Both are correct.

10. Choose:

We can’t play tennis ____________ the rain.

  • А) because of
  • Б) in spite of
  • В) except for

11. Choose:

Steven is talking ___ his girlfriend ___ the phone.

  • А) with/by
  • Б) about/in
  • В) to/on

12. What is the superlative of ugly?

  • А) the uggliest
  • Б) the uglyest
  • В) the ugliest

13. Choose the correct form of the verb:

_______ my work on the report, I locked my office and went home.

  • А) Finished
  • Б) Having finished
  • В) Having been finished

14. Choose the correct prefix in each case.

You can get a bad stomach from __eating.

  • А) mis-
  • Б) over-
  • В) under-

15. Choose the correct form of the verb:

Jerry drove the car, with his head ______ out.

  • А) stuck
  • Б) being stuck
  • В) sticking

Дистанционная олимпиада по английскому языку (10 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Б
2 А
3 Г
4 А
5 В
6 В
7 В
8 Б
9 В
10 А
11 В
12 В
13 Б
14 Б
15 В