Дистанционная олимпиада 5 класс английский язык

Дистанционная олимпиада проходила в январе 2013 года, в ней приняло участие 14873 учеников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 122 из них стали финалистами.

Эти задания предлагаются учителям английского языка и родителям учеников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 5 класса и во внеурочной деятельности.

Представленные на этой странице задания помогают проверить не только знания программного материала, но и повторить знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит таблицу правильных ответов и критерии оценивания.

1. Read and complete the correct pronoun:

_________ are watching TV. (My sisters)

  • А) We
  • Б) They
  • В) I
  • Г) She

2. Complete the sentence:

___________ any water in the pool.

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) There isn't
  • Г) There aren't

3. Complete the sentence:

__________ any biscuits on the plate?

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) Is there
  • Г) Are there?

4. Choose the correct word:

You have to pack your suitcase _____ you go to the airport.

  • А) before
  • Б) after
  • В) but
  • Г) when

5. Travelling buy _________ is the fastest way of travelling.

  • А) ship
  • Б) train
  • В) plane
  • Г) car

6. Choose the correct word:

You will not be hungry _____ you eat.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when

7. Choose the correct adverb:

Wow! You ______________ have milk in your fridge, but today you’ve got some.

  • А) always
  • Б) usually
  • В) hardly ever
  • Г) sometimes

8. Find the sentence with a mistake

  • А) I wore shorts yesterday
  • Б) She wore jeans last month
  • В) They read a book the day before yesterday
  • Г) They was in London 2 days ago

9. Choose the correct word:

I could read ______ I was 5 years old.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when
  • Г) but

10. Choose the correct preposition:

Harold is hiding ___ the chair.

  • А) on
  • Б) in front of
  • В) behind
  • Г) between

11. Choose the correct preposition:

There is a fence ___ the house.

  • А) between
  • Б) around
  • В) over
  • Г) next to

12. Find a mistake.

  • А) Airport
  • Б) Suitcases
  • В) Bus station
  • Г) Check-in-desk
  • Д) Tickets
  • Е) Souvenirs

13. Choose the correct word:

Every night _____ I go to bed, I brush my teeth.

  • А) Before
  • Б) After
  • В) When
  • Г) As soon as

14. Choose the correct word:

Can you pass me _______ book beside you, please

  • А) this
  • Б) that
  • В) these
  • Г) those

15. Read and complete the correct pronoun:

_______ is reading a book. (Sam)

  • А) He
  • Б) She
  • В) We
  • Г) It

Дистанционная олимпиада по английскому языку (5 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Б
2 В
3 Г
4 А
5 В
6 Б
7 В
8 Г
9 В
10 В
11 Б
12 Д
13 А
14 Б
15 А