Дистанционная олимпиада по английскому языку в 10 классе

Дистанционная олимпиада проходила в апреле 2015 года, в ней приняло участие 5161 школьников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 125 из них стали финалистами.

Эти задания предлагаются учителям английского языка и родителям учащихся. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 10 класса и во внеурочной деятельности.

Эти задания помогают проверить не только знания планового материала, но и усвоить знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит правильные ответы и критерии оценивания.

1. Choose the correct form of the word:

I would be even ______________ you went with us.

  • А) happier if
  • Б) as happy as
  • В) more happy than

2. Choose:

We can’t play tennis ____________ the rain.

  • А) because of
  • Б) in spite of
  • В) except for

3. Choose:

She called me several times ___ my exam.

  • А) during
  • Б) considering
  • В) following

4. Choose the correct prefix in each case.

That bill can't be right. I think he __charged me.

  • А) over-
  • Б) re-
  • В) mis-

5. Choose the correct form of the word:

Your dog is ___________ mine.

  • А) twice times larger than
  • Б) not as twice large than
  • В) twice as large as

6. What is the comparative of “likely”?

  • А) likelyer
  • Б) likelier
  • В) more likely

7. Which is correct?

  • А)
    a) I mix up those words all the time.
  • Б)
    b) I mix those words up all the time.
  • В) c) Both are correct.

8. What is the superlative of ugly?

  • А) the uggliest
  • Б) the uglyest
  • В) the ugliest

9. What is the comparative of “steep”?

  • А) more steep
  • Б) steepper
  • В) steeper

10. Which is correct?

  • А)
    a) Thomas’ grandfather passed away last month.
  • Б)
    b) Thomas’ grandfather passed last month away.
  • В) c) Both are correct.

11. Choose the correct form of the word:

You are almost _______________ your brother.

  • А) taller than
  • Б) as tall as
  • В) not such tall as

12. Choose the correct form of the verb:

Teresa was writing with the light ______ .

  • А) burning
  • Б) burnt
  • В) being burnt

13. Choose:

I dropped ___ of Science because it was too difficult.

  • А) out
  • Б) down
  • В) back

14. Choose:

I wanted to squeeze _______________ the girls, but they sat too close so I had to sit ____________ them.

  • А) among/across
  • Б) between/beside
  • В) by/with

15. Choose the correct form of the verb:

Jerry drove the car, with his head ______ out.

  • А) stuck
  • Б) being stuck
  • В) sticking

16. Choose the correct form of the verb:

I heard the children _______ over something and went to see what it was.

  • А) being fought
  • Б) fought
  • В) fighting

17. Choose the correct option:

The homework ________ by tomorrow.

  • А) must be done
  • Б) was done
  • В) will be made

18. Choose:

She indeed takes ___ her mother. They look just the same!

  • А) up
  • Б) for
  • В) after

19. This text is ________ difficult of all.

  • А) less
  • Б) the less
  • В) the least

Дистанционная олимпиада по английскому языку (10 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 А
2 А
3 А
4 А
5 В
6 Б
7 В
8 В
9 В
10 А
11 Б
12 В
13 А
14 Б
15 В
16 В
17 А
18 В
19 В