Городская олимпиада английский язык 7 класс

Городская олимпиада проходила в феврале 2016 года, в ней приняло участие 4326 школьников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 178 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям учащихся. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 7 класса и во внеурочной деятельности.

Представленный комплект вопросов помогают проверить не только знания программного материала, но и актуализировать знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит ответы и критерии оценивания.

1. Choose the correct form of the verb:

The construction workers _______________ all of the cement before they realized that a mistake had been made.

  • А) poured
  • Б) had pouring
  • В) has poured
  • Г) had poured

2. Choose the correct verb:

The children _________ usually help me to make a cake. They still do sometimes.

  • А) used to
  • Б) esed
  • В) would

3. Choose the correct form of the verb:

-Would you prefer tea or coffee?
-I ______ have some coffee, please.

  • А) 'll
  • Б) 'm going to
  • В) 'll be to

4. Chhose the correct form of the verb:

She always ________ in dance competitions.

  • А) participate
  • Б) participats
  • В) participates

5. Choose the correct verb:

Yes, I _______ working in Paris before I moved to Canada.

  • А) was
  • Б) wasn't
  • В) were
  • Г) weren't

6. Choose the correct form of the verb:

We _______________ all of the pizza before my brother joined us

  • А) have eaten
  • Б) had eaten
  • В) had ate
  • Г) have ate

7. Choose the correct form of the verb:


-Do you want me to help you?
-No thanks. John ______ help me.

  • А) 'll
  • Б) 'll be 
  • В) 's going to

8. Choose the correct form of the verb:

Mr Lazy was shocked when he joined our busy company because he ____________ doing much work everyday.

  • А) didn't use to
  • Б) wasn't used to
  • В) didn't get used to

9. Choose the correct form of the verb:

I'm afraid I'll never __________  in this place. I simply don't like it and never will.

  • А) used to live
  • Б) get used to living
  • В) got used to living

10. We occasionally __________ to the National Museum, but I'm not really interested in old things.

  • А) go
  • Б) gos
  • В) goes

11. Choosr the correct form of the verb:

- Where are you going?
- I ______ visit a customer.

  • А) 'll
  • Б) 'm going to
  • В) 'll be going to

12. Choose the correct verb:

After his football match, Bob ______ often come home exhausted

  • А) would
  • Б) use to
  • В) used to

13. Choose the correct verb:

Which type of ice cream ______ you like?

  • А) are
  • Б) is
  • В) do
  • Г) does

14. Choose the correct form of the verb:

Don't worry, it's a simple program to use. You ___________ it in no time, I'm sure.

  • А) are used to
  • Б) will get used to
  • В) get used to

15. Choose the correct sentences:

When I was a child...

  • А) I used to gone on a hike with my mum and dad every weekend.
  • Б) I used not to visit any faraway places.
  • В) I didn’t use to read fantasy.
  • Г) We use to spent summer in the country.

16. Choose the correct form of the verb:

What did he say? I ______ listening.

  • А) was
  • Б) wasn't
  • В) were
  • Г) weren't

Городская олимпиада по английскому языку (7 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Г
2 В
3 А
4 В
5 А
6 Б
7 В
8 Б
9 Б
10 В
11 Б
12 А
13 В
14 Б
15 В
16 Б