Международная олимпиада 10 класс английский язык

Международная олимпиада проходила в мае 2014 года, в ней приняло участие 5458 учеников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 57 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям учеников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 10 класса и во внеурочной деятельности.

Вопросы помогают проверить не только знания школьного материала, но и повторить знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит верные ответы и критерии оценивания.

1. Choose the correct prefix in each case.

We __packed as soon as we got to the hotel, then we went for a walk.

  • А) dis-
  • Б) mis-
  • В) un-

2. Which is correct?

  • А)
    a) Thomas’ grandfather passed away last month.
  • Б)
    b) Thomas’ grandfather passed last month away.
  • В) c) Both are correct.

3. Choose the correct form of the word:

Mine is _________ car on the block.

  • А) the eldest
  • Б) older
  • В) the oldest

4. Choose the correct prefix in each case.

My spell checker corrects a mistake whenever I __spell a word.

  • А) un-
  • Б) mis-
  • В) dis-

5. Choose:

I couldn’t see the film because the woman ___________________ me was wearing a big hat.

  • А) in front of
  • Б) next to
  • В) behind

6. Choose:

She called me several times ___ my exam.

  • А) during
  • Б) considering
  • В) following

7. Choose the correct form of the word:

Your dog is ___________ mine.

  • А) twice times larger than
  • Б) not as twice large than
  • В) twice as large as

8. Choose the correct option:

The first computer__________  in the 1940's.

  • А) is invented
  • Б) was invented
  • В) will be invented

9. Choose:

Steven is talking ___ his girlfriend ___ the phone.

  • А) with/by
  • Б) about/in
  • В) to/on

10. Choose the correct form of the verb:

Jerry drove the car, with his head ______ out.

  • А) stuck
  • Б) being stuck
  • В) sticking

11. Choose:

I dropped ___ of Science because it was too difficult.

  • А) out
  • Б) down
  • В) back

12. Choose:

He took the book ___ the shelf and put it ___ the table.

  • А) from/on
  • Б) of/over
  • В) by/beside

13. What is the comparative of “difficult”?

  • А) difficultier
  • Б) more difficult
  • В) difficulter

14. What tenses are the following sentences?


The people had not been warned by the coastguards.

  • А) Present Perfect
  • Б) Simple Past
  • В) Simple Present
  • Г) Past Perfect

15. Choose the correct prefix in each case.

You can get a bad stomach from __eating.

  • А) mis-
  • Б) over-
  • В) under-

16. Choose the correct prefix in each case.

That bill can't be right. I think he __charged me.

  • А) over-
  • Б) re-
  • В) mis-

17. Choose:

We are ______________ eggs. Shall I buy some?

  • А) away from
  • Б) out of
  • В) outside of

18. Choose the correct form of the verb:

_______ my work on the report, I locked my office and went home.

  • А) Finished
  • Б) Having finished
  • В) Having been finished

19. Choose:

I wanted to squeeze _______________ the girls, but they sat too close so I had to sit ____________ them.

  • А) among/across
  • Б) between/beside
  • В) by/with

20. Choose:

She indeed takes ___ her mother. They look just the same!

  • А) up
  • Б) for
  • В) after

Международная олимпиада по английскому языку (10 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 В
2 А
3 В
4 Б
5 А
6 А
7 В
8 Б
9 В
10 В
11 А
12 А
13 Б
14 Г
15 Б
16 А
17 Б
18 Б
19 Б
20 В