Муниципальная олимпиада 11 класс английский язык

Муниципальная олимпиада проходила в апреле 2013 года, в ней приняло участие 1926 учеников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 189 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям учеников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 11 класса и во внеурочной деятельности.

Представленные на этой странице задания помогают проверить не только знания школьного материала, но и систематизировать знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит ключи к заданиям и критерии оценивания.

1. Choose the most appropriate answer:

Don’t forget _________ some bread. We don’t have any left.

  • А) buy
  • Б) buying
  • В) to buy

2. Choose the correct form of the verb:

She ________________ that he wouldn’t tell anyone.

  • А) made him promise
  • Б) made him promised
  • В) promised to make

3. Complete the following sentences using the most appropriate forms of the verbs.

I didn’t want to be late for the meeting. We … meet at 5 sharp.

  • А) were to
  • Б) had to
  • В) could

4. Complete the following sentences using the most appropriate forms of the verbs.

Tom … play tennis well but he … play a game yesterday because he was ill.

  • А) couldn’t, could
  • Б) can, was able
  • В) can, couldn’t

5. Complete the following sentences using the most appropriate forms of the verbs.

I … sleep for hours when I was a little girls.

  • А) could
  • Б) am able to
  • В) can

6. Choose the most appropriate answer:

I didn’t mean ________ you. Please forgive me.

  • А) to hurt
  • Б) hurt
  • В) hurting

7. Complete the following sentences using the most appropriate forms of the verbs.

Jack has got a headache. He … sleep well recently.

  • А) can’t
  • Б) couldn’t have
  • В) hasn’t been able to

8. Choose the correct word:

Please have him ________ me by seven.

  • А) to call
  • Б) call
  • В) have called

9. Choose the most appropriate answer:

Allow me ________ you.

  • А) helping
  • Б) to help
  • В) help

10. Choose the correct form of the verb:

I will not ______________ with this!

  • А) make you get away
  • Б) let you get away
  • В) get you get away

11. Choose the correct form of the verb:

My tooth still hurts. I have to get a dentist ___________ soon.

  • А) look at it
  • Б) to look at it
  • В) to get it looked at it

12. Choose the correct form of the verb:

I ______________ a couple of days ago.

  • А) had my bike to be fixed
  • Б) had my bike fix
  • В) had my bike fixed

Муниципальная олимпиада по английскому языку (11 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 В
2 А
3 А
4 В
5 А
6 А
7 В
8 Б
9 Б
10 Б
11 Б
12 В