Олимпиада английский язык 5 класс

Олимпиада проходила в сентябре 2015 года, в ней приняло участие 1380 учеников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 63 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям учащихся. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 5 класса и во внеурочной деятельности.

Предложенные задания помогают проверить не только знания планового материала, но и систематизировать знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит ключи к заданиям и критерии оценивания.

1. Choose the correct word:

_________ flowers over there aren't expensive.

  • А) this
  • Б) that
  • В) these
  • Г) those

2. Read and complete the correct pronoun:

_______ is reading a book. (Sam)

  • А) He
  • Б) She
  • В) We
  • Г) It

3. Choose the correct preposition:

There is a fence ___ the house.

  • А) between
  • Б) around
  • В) over
  • Г) next to

4. Complete the sentence:

__________ any biscuits on the plate?

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) Is there
  • Г) Are there?

5. Choose the correct word:

You have to pack your suitcase _____ you go to the airport.

  • А) before
  • Б) after
  • В) but
  • Г) when

6. Choose the correct modal verb:

She looks tired; she __________ take some days off.

  • А) must
  • Б) can
  • В) may
  • Г) should

7. Choose the correct modal verb:

Tom _______ play tennis quite well. I usually play with him every weekend.

  • А) may
  • Б) need
  • В) could
  • Г) can

8. Travelling buy _________ is the fastest way of travelling.

  • А) ship
  • Б) train
  • В) plane
  • Г) car

9. Choose the correct word:

I could read ______ I was 5 years old.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when
  • Г) but

10. Choose the correct preposition:

Harold is hiding ___ the chair.

  • А) on
  • Б) in front of
  • В) behind
  • Г) between

11. Complete the sentence:

___________ any water in the pool.

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) There isn't
  • Г) There aren't

12. Read and complete the correct pronoun:

_________ are watching TV. (My sisters)

  • А) We
  • Б) They
  • В) I
  • Г) She

13. Choose the correct adverb:

Wow! You ______________ have milk in your fridge, but today you’ve got some.

  • А) always
  • Б) usually
  • В) hardly ever
  • Г) sometimes

14. Choose the correct word:

You will not be hungry _____ you eat.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when

15. Choose the correct word:

Every night _____ I go to bed, I brush my teeth.

  • А) Before
  • Б) After
  • В) When
  • Г) As soon as

16. Choose the correct word:

Can you pass me _______ book beside you, please

  • А) this
  • Б) that
  • В) these
  • Г) those

17. Find a mistake.

  • А) Airport
  • Б) Suitcases
  • В) Bus station
  • Г) Check-in-desk
  • Д) Tickets
  • Е) Souvenirs

18. Choose the correct modal verb:

I __________ move the table. It was too heavy.

  • А) can
  • Б) can't
  • В) could
  • Г) couldn't

Олимпиада по английскому языку (5 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Г
2 А
3 Б
4 Г
5 А
6 Г
7 Г
8 В
9 В
10 В
11 В
12 Б
13 В
14 Б
15 А
16 Б
17 Д
18 Г