Олимпиада по английскому языку в 8 классе

Олимпиада проходила в январе 2013 года, в ней приняло участие 13100 участников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 173 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям школьников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 8 класса и во внеурочной деятельности.

Вопросы помогают проверить не только знания школьного материала, но и актуализировать знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит таблицу правильных ответов и критерии оценивания.

1. Choose the sentence where TO is necessery.

  • А) The police officer made him … tell the truth.
  • Б) I would like you … admit your fault.
  • В) She noticed Mary suddenly … turn pale.
  • Г) We saw Jacob … break the window.

2. Choose the most appropriate answer.

I saw that she ____________ to hold back her tears.

  • А) was trying
  • Б) tried
  • В) has been trying
  • Г) tries

3. Choose the correct word:

It is said that English people usually drink tea ________ American people prefer coffee.

  • А) while
  • Б) whereas
  • В) despite
  • Г) although

4. Complete the sentence:

Susan is strong _______ to carry these heavy bags.

  • А) too
  • Б) enough
  • В) much

5. Choose the words you use the with:

  • А) USA
  • Б) Atlantic Ocean
  • В) Everest
  • Г) Alps
  • Д) Tower of London
  • Е) Sun
  • Ж) Canada
  • З) St. Paul’s Cathedral
  • И) in ____ evening
  • Й) at _____ night

6. Choose the correct word:

I'll stay _____ I feel it's time to go.

  • А) till
  • Б) untill
  • В) from
  • Г) by

7. Choose the correct word:

No! Of course not! He isn't my cousin, _________  what he said ... He's a stranger to me ...

  • А) nevertheless
  • Б) in spite of
  • В) while
  • Г) though

8. Choose the correct word:

I told Mary I'd meet her at 6:15, so I’ll study in the library _____ 6:00 pm.

  • А) till
  • Б) untill
  • В) by
  • Г) as soon as

9. Choose the sententence where TO isn't used:

  • А) I want my elder sister … take me to the zoo.
  • Б) We heard the lorry … stop near the house.
  • В) I believe the Internet … be the greatest invention ever.
  • Г) They didn’t expect her … be late.

10. Choose the correct form of the verb:

I can understand this sentence. This sentence ____________ by me.

  • А) could be understood
  • Б) could be understand
  • В) can be understood

11. Choose the most appropriate answer.

He said that they __________ each other for many years. 

  • А) know
  • Б) have known
  • В) had known
  • Г) knew

12. Choose the sentence without article:

  • А) We have _____ big garden in _____ country.
  • Б) John told them ______ road was closed.
  • В) Many people have ____ pets.
  • Г) There was ____ big palm tree in front of ____ window.

13. Choose the correct word:

He had decided to take up the job,  _________ he wasn't fully skilled.

  • А) although
  • Б) while
  • В) unless
  • Г) even though

14. Choose the correct form of the verb:

I am so _____ that I don't want to move.

  • А) relaxed
  • Б) relaxing
  • В) relax

15. Choose the correct article:

_____ cat (подразумевается: любая кошка) likes purring. My cat liked meowing as well.

  • А) A
  • Б) An
  • В) The
  • Г) -

16. Choose the correct article:

She is so unsociable. She has only … few close friends. What … pity!

  • А) a/a
  • Б) the/the
  • В) a/-
  • Г) the/a

17. Choose the correct word:

Call me ________ you finish your homework.

  • А) after
  • Б) before
  • В) as soon as

Олимпиада по английскому языку (8 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Б
2 А
3 Б
4 Б
5 АБГДЕИ
6 Б
7 Б
8 А
9 Б
10 В
11 В
12 В
13 Г
14 А
15 А
16 А
17 В