Районная олимпиада 4 класс английский язык

Районная олимпиада проходила в марте 2013 года, в ней приняло участие 7112 учащихся с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 55 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям учеников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 4 класса и во внеурочной деятельности.

Комплект заданий помогают проверить не только знания школьного материала, но и систематизировать знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит ключи к заданиям и критерии оценивания.

1. Choose the correct option:

There's __ milk in the fridge.

  • А) some
  • Б) any
  • В) a
  • Г) an

2. Choose the correct answer:

It is not a tree, but has leaves;
It is not a dress, but is sewn together;
It has no tongue, but can tell you a story

  • А) A copy-book
  • Б) Students
  • В) A book
  • Г) A pencil case

3. Which preposition do you use with days of the week?

  • А) in
  • Б) on
  • В) at

4. Choose the correct form of the word:

My health is_________ now than 5 years ago.

  • А) goodder
  • Б) gooder
  • В) better
  • Г) best

5. Find a mistake:

  • А) down
  • Б) straight
  • В) through
  • Г) across

6. Choose the correct preposition:

I like studying ___ night.

  • А) in
  • Б) on
  • В) at

7. Choose the correct answer.

Everest is the highest ________ in the world.

  • А) hill
  • Б) montain
  • В) cliff
  • Г) tree

8. Choose the correct preposition:

Spain is beautiful ___ spring.

  • А) on
  • Б) in
  • В) at

9. Choose the correct answer:

We sat on the _____, playing in the sand.

  • А) beach
  • Б) lake
  • В) pond
  • Г) sea

10. Choose the correct option:

Box A is bigger than box B, box C is bigger than box A.

  • А) A Box B is the smallest box.
  • Б) B Box A is the biggest box.
  • В) Box C is the smallest box.

11. white это:

  • А) белый
  • Б) чёрный
  • В) красный

12. Choose the places where you can go and have fun.

  • А) train station
  • Б) zoo
  • В) circus
  • Г) library
  • Д) cinema
  • Е) park
  • Ж) beach
  • З) hospital
  • И) police station
  • Й) cafe

13. Choose the correct option:

This bottle hasn't got __ water.

  • А) some
  • Б) any
  • В) a
  • Г) an

14. Complete the question:

_____ does Molly have lunch? – At school.

  • А) Where
  • Б) When
  • В) Why
  • Г) How

15. Choose the correct form of the word:

The ____________ dessert of all is the Shara and it's in Africa.

  • А) hot
  • Б) hotter
  • В) hotest
  • Г) hottest

Районная олимпиада по английскому языку (4 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 А
2 В
3 Б
4 В
5 Б
6 В
7 Б
8 Б
9 А
10 А
11 А
12 БВДЕЖЙ
13 Б
14 А
15 Г