Районная олимпиада по английскому языку 5 класс

Районная олимпиада проходила в декабре 2014 года, в ней приняло участие 9362 участников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 105 из них стали финалистами.

Данные материалы предлагаются учителям английского языка и родителям учеников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 5 класса и во внеурочной деятельности.

Представленный комплект заданий помогают проверить не только знания программного материала, но и повторить знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит правильные ответы и критерии оценивания.

1. Find the sentence with a mistake

  • А) I wore shorts yesterday
  • Б) She wore jeans last month
  • В) They read a book the day before yesterday
  • Г) They was in London 2 days ago

2. Choose the correct word:

I could read ______ I was 5 years old.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when
  • Г) but

3. Read and complete the correct pronoun:

_______ is reading a book. (Sam)

  • А) He
  • Б) She
  • В) We
  • Г) It

4. Choose the correct word:

You have to pack your suitcase _____ you go to the airport.

  • А) before
  • Б) after
  • В) but
  • Г) when

5. Choose the correct modal verb:

I __________ move the table. It was too heavy.

  • А) can
  • Б) can't
  • В) could
  • Г) couldn't

6. Choose the correct word:

_________ flowers over there aren't expensive.

  • А) this
  • Б) that
  • В) these
  • Г) those

7. Choose the correct modal verb:

She looks tired; she __________ take some days off.

  • А) must
  • Б) can
  • В) may
  • Г) should

8. Choose the correct preposition:

Harold is hiding ___ the chair.

  • А) on
  • Б) in front of
  • В) behind
  • Г) between

9. Complete the sentence:

__________ any biscuits on the plate?

  • А) There is
  • Б) There are
  • В) Is there
  • Г) Are there?

10. Read and complete the correct pronoun:

_________ are watching TV. (My sisters)

  • А) We
  • Б) They
  • В) I
  • Г) She

11. Choose the correct adverb:

Wow! You ______________ have milk in your fridge, but today you’ve got some.

  • А) always
  • Б) usually
  • В) hardly ever
  • Г) sometimes

12. Choose the correct word:

Can you pass me _______ book beside you, please

  • А) this
  • Б) that
  • В) these
  • Г) those

13. Choose the correct preposition:

There is a fence ___ the house.

  • А) between
  • Б) around
  • В) over
  • Г) next to

14. Choose the correct word:

You will not be hungry _____ you eat.

  • А) before
  • Б) after
  • В) when

15. Choose the correct word:

Every night _____ I go to bed, I brush my teeth.

  • А) Before
  • Б) After
  • В) When
  • Г) As soon as

Районная олимпиада по английскому языку (5 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Г
2 В
3 А
4 А
5 Г
6 Г
7 Г
8 В
9 Г
10 Б
11 В
12 Б
13 Б
14 Б
15 А