Школьная олимпиада по английскому языку 7 класс

Школьная олимпиада проходила в октябре 2013 года, в ней приняло участие 1300 школьников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 165 из них стали финалистами.

Эта олимпиадные задания предлагаются учителям английского языка и родителям школьников. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 7 класса и во внеурочной деятельности.

Представленные на этой странице задания помогают проверить не только знания планового материала, но и повторить знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит таблицу правильных ответов и критерии оценивания.

1. Choosr the correct form of the verb:

- Where are you going?
- I ______ visit a customer.

  • А) 'll
  • Б) 'm going to
  • В) 'll be going to

2. Choose the correct form of the verb:

My brother _________________ his military service by the time I graduate.

  • А) will have completed
  • Б) will have been completing
  • В) will have completing
  • Г) will have complete

3. Choose the correct form of the verb:

By the time we get there, the store ________ (close).

  • А) will close
  • Б) will have closed
  • В) closed

4. Choose the correct form of the verb:

The construction workers _______________ all of the cement before they realized that a mistake had been made.

  • А) poured
  • Б) had pouring
  • В) has poured
  • Г) had poured

5. Choose the correct sentences:

When I was a child...

  • А) Children used to wore ugly uniforms at school.
  • Б) I used disliked sightseeing.
  • В) I used to dislike sightseeing.
  • Г) Children used to wear ugly uniforms at school.

6. Choose the correct form of the verb:


-Do you want me to help you?
-No thanks. John ______ help me.

  • А) 'll
  • Б) 'll be 
  • В) 's going to

7. Choose the correct form of the verb:

When I started to work here I needed a lot of help, but now I _________ all the work on my own.

  • А) used to do
  • Б) get used to doing
  • В) am used to doing

8. Choose the correct sentences:

When I was a child...

  • А) I used to gone on a hike with my mum and dad every weekend.
  • Б) I used not to visit any faraway places.
  • В) I didn’t use to read fantasy.
  • Г) We use to spent summer in the country.

9. Choose the correct form of the verb:

Mr Lazy was shocked when he joined our busy company because he ____________ doing much work everyday.

  • А) didn't use to
  • Б) wasn't used to
  • В) didn't get used to

10. Choose the correct form of the verb:

I'm afraid I'll never __________  in this place. I simply don't like it and never will.

  • А) used to live
  • Б) get used to living
  • В) got used to living

11. Choose the correct form of the verb:

-Would you prefer tea or coffee?
-I ______ have some coffee, please.

  • А) 'll
  • Б) 'm going to
  • В) 'll be to

12. Choose the correct form of the verb:

We _______________ all of the pizza before my brother joined us

  • А) have eaten
  • Б) had eaten
  • В) had ate
  • Г) have ate

13. Choose the correct verb:

The children _________ usually help me to make a cake. They still do sometimes.

  • А) used to
  • Б) esed
  • В) would

14. Choose the correct verb:

Yes, I _______ working in Paris before I moved to Canada.

  • А) was
  • Б) wasn't
  • В) were
  • Г) weren't

15. Chhose the correct form of the verb:

She always ________ in dance competitions.

  • А) participate
  • Б) participats
  • В) participates

16. Choose the correct form of the verb:

I feel really tired. I think I ______ go to bed.

  • А) 'll
  • Б) 'm going to
  • В) 'll going to

17. Choose the correct verbs:

Shikha _______ burgers but I , _______.

  • А) loves - don’t
  • Б) love - doesn’t
  • В) loves - doesn't
  • Г) love - don't

18. We occasionally __________ to the National Museum, but I'm not really interested in old things.

  • А) go
  • Б) gos
  • В) goes

Школьная олимпиада по английскому языку (7 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Б
2 А
3 Б
4 Г
5 ВГ
6 В
7 В
8 В
9 Б
10 Б
11 А
12 Б
13 В
14 А
15 В
16 А
17 А
18 В