Школьная олимпиада по английскому языку в 8 классе

Школьная олимпиада проходила в мае 2014 года, в ней приняло участие 2788 учеников с разных уголков нашей страны и ближнего зарубежья, и 99 из них стали финалистами.

Эти задания предлагаются учителям английского языка и родителям учащихся. Они могут быть использованы на уроках по английскому языку для 8 класса и во внеурочной деятельности.

Предложенные задания помогают проверить не только знания школьного материала, но и повторить знания и повысить познавательный интерес к предмету. Работа содержит ответы и критерии оценивания.

1. Choose the most appropriate answer.

I knew that she _______ Madrid before, so I asked her to recommend a good hotel.

  • А) has visited
  • Б) has been visiting
  • В) visited
  • Г) had visited

2. Choose the correct articles:

There is … table opposite the chair. … table is very nice.

  • А) a/A
  • Б) the/A
  • В) -/The
  • Г) a/The

3. Choose the most appropriate answer.

She promised to help me if I ________ the answer myself.

  • А) haven't found
  • Б) didn't find
  • В) won't find
  • Г) wouldn't find

4. Choose the correct word:

Call me ________ you finish your homework.

  • А) after
  • Б) before
  • В) as soon as

5. Choose the correct form of the verb:

They're visiting us this month. We _______________ by them this month.

  • А) 're visited
  • Б) 're visiting
  • В) 're being visit
  • Г) 're being visited

6. Choose the sentence without article:

  • А) We have _____ big garden in _____ country.
  • Б) John told them ______ road was closed.
  • В) Many people have ____ pets.
  • Г) There was ____ big palm tree in front of ____ window.

7. Choose the most appropriate answer.

He said that they __________ each other for many years. 

  • А) know
  • Б) have known
  • В) had known
  • Г) knew

8. We don't use articles with:

  • А) General/Non-Countable Nouns
  • Б) Proper Nouns
  • В) Rivers, Oceans
  • Г) The Planets, Countries

9. Choose the correct form of the verb:

I can understand this sentence. This sentence ____________ by me.

  • А) could be understood
  • Б) could be understand
  • В) can be understood

10. Choose the correct word:

I'll stay _____ I feel it's time to go.

  • А) till
  • Б) untill
  • В) from
  • Г) by

11. Complete the sentence:

Susan is strong _______ to carry these heavy bags.

  • А) too
  • Б) enough
  • В) much

12. Choose the correct word:

He had decided to take up the job,  _________ he wasn't fully skilled.

  • А) although
  • Б) while
  • В) unless
  • Г) even though

13. Choose the correct word:

No! Of course not! He isn't my cousin, _________  what he said ... He's a stranger to me ...

  • А) nevertheless
  • Б) in spite of
  • В) while
  • Г) though

14. Choose the correct word:

_______ he makes a lot of money, he can't make up his mind to buy that new car he's craving for.

  • А) In spite of
  • Б) Despite
  • В) Though
  • Г) Even though

15. Choose the correct word:

Didn’t you prepare _______ many sandwiches?

  • А) too
  • Б) enough
  • В) -

16. Chooae the correct article:


_______ money isn’t the most important thing in life!

  • А) The
  • Б) A
  • В) An
  • Г) -

17. Choose the correct form of the verb:

I am so _____ that I don't want to move.

  • А) relaxed
  • Б) relaxing
  • В) relax

18. Choose the correct form of the verb:

I _________ (call) you when I _________ (finish) my project.

  • А) 'll call/ 'll finish
  • Б) 'll call / finish
  • В) call / 'll finish
  • Г) call / finish

19. Choose the correct form of the verb:

He cleans his room evety day. His room ________ by him every day.

  • А) cleaned
  • Б) is clean
  • В) is cleaned
  • Г) cleans

Школьная олимпиада по английскому языку (8 класс) - ответы

Номер заданияПравильный ответ
1 Г
2 Г
3 Б
4 В
5 Г
6 В
7 В
8 АБГ
9 В
10 Б
11 Б
12 Г
13 Б
14 В
15 А
16 Г
17 А
18 Б
19 В